4/17/2014

kummallista


Tänään ajattelin, että sosiologian tai jopa filosofian opiskelu saattaisi olla ehkä sittenkin mielekkäämpää kuin journalistiikan. Pääsykoemateriaalien sijaan eilen luin kuviskoulun ja yhden ennakkotehtävän loppuunsaattamisen jälkeen kaupan parkkipaikalla autossa "Vapaana elämisen taito" -nimisen kirjan viimeiset kolmekymmentä sivua. Sitä ennen luin Kaarina Davisin "Irti oravanpyörästä" -opuksen ja katsoin kaksi "Zeigeist" titteliä tottelevaa dokumenttia. Pakuriteen juonnin yhteydessä olen tänään lukenut kirjaa joka kulkee nimellä "Ekovuosi Manhattanilla" ja olemattomalla yöpöydälläni odottaa upouusi opus "Ruokapyramidihuijaus". 
 Aiemmin päivällä seikkailin lähimetsässä koirani (joka muuten syö lihaa vastoin eettisiä periaatteitani, tekopyhä minä!) kanssa kasveja keräillen ja uskomattoman lämpimästä tuulesta nauttien. Mietin minimalismia ja kierrättämistä ja omia elintapojani. Tämä pienoinen mielen huitelu ja maailman kiertämisestä haaveilu saattaa maksaa minulle kaivatun välivuoden, josta haaveilen huolimatta yleisestä asenteesta, joka huomaamatta suuntautuu sitä vastaan. (Tämä taitaa nyt olla sitä biovaltaa, josta Päivi ja Santeri Kannisto puhuivat kirjassaan...) 
 Amanda talletti nämä kuvat viime viikolla kamerani muistille vierailunsa aikana. Villajakku ja leijonankeltainen toppi löytyivät samaisen visiitin aikana kirpputorilta piristämään auttamattoman tummaa vaatemäärääni ja pitämään minut lämpimänä. Sointuu kauniisti noihin joka paikkaan tupsahteleviin leskenlehtiin (joissa muuten soi blues). Naurattaa.

4 kommenttia:

  1. Mitään opiskelua, kun rupeat suoraan nomadiksi Suomessa. ;D
    Filosofia ja sosiologiaa luin itse tovin yliopistossa mutta the thing is että niitä on kivempi lukea ihan itse kuin koulussa, lisäksi ei siitä kuitenkaan valmistu mihinkään ammattiin ja vaikka valmistuisi niin se olisi kuitenkin joku tylsä "byrokraattinen" sielun-murhaava ammatti.

    Sensijaan oravanpyörästä kun irtoaa ja ostaa vaikka pienen mökin jostain, niin voi tehdä ihan mitä lystää, toki mitään etelänmatkoja ei pysty tekemään mutta onhan Suomessakin nähtävää vähemmällä rahalla. 8)

    VastaaPoista
  2. Noita samoja juttuja olen myös itse pohtinut :'D En halua mitään pakkoa mun tekemisiin. Haaveilen nimenomaan juurikin jostain pienestä mummonmökistä keskellä ei mitään, luomupuutarhasta ja vapaudesta tehdä mitä vaan. Toisaalta toisinaan taas on niitä päiviä jolloin päätän ryhtyä freelancerjournalistiksi, lastenkirjoja kirjoittavaksi maailmaa kiertäväksi nomadiksi. Ehkä keksin jotakin siltä väliltä.

    ja aina voi toteuttaa etelänmatkoja liftaten ja roskiksia dyykaten, mikäli uskallusta riittää ;)

    VastaaPoista
  3. "Noita samoja juttuja olen myös itse pohtinut :'D En halua mitään pakkoa mun tekemisiin. Haaveilen nimenomaan juurikin jostain pienestä mummonmökistä keskellä ei mitään, luomupuutarhasta ja vapaudesta tehdä mitä vaan"

    Jepaa joskus oon miettinyt ett muuttais vaan sukumökille ja siell sitt säätäis jotain niinkuin mökkinaapuri siin joka asuu siell ympäri vuoden, mutt en kyll tiedä mitä sitä ruokansa eteen tekis. Ellei sitt rupeais omavaraiseksi ja viljelis ja kalastais kaiken ja olis kunnon "sivilisaation ulkopuolella" oleva "metsäläinen" :D

    Joku USA:n amissien alkeellinen maajussielämäntapa vois olla myös kiintoisa http://fi.wikipedia.org/wiki/Amissit
    Oikeastaan itseäni kiinnostaa kaikki ns. counterkulttuurit ja vaihtoehtois elämäntavat.

    "ja aina voi toteuttaa etelänmatkoja liftaten ja roskiksia dyykaten, mikäli uskallusta riittää ;)"
    Noh ei ois ainakaan vaaraa tulla ryöstetyksi tolla kaavalla :D ja ainahan voi mennä sinne kerjäämään, poliisit vaan ois vähän ihmeissään jossain Turkissa kun "suomalaisia kerjäämässä" niitten kadulla. :P

    Mutt joo ei jaksa sen enempää tässä vaivata aikaasi, saa toki tulla aiheen tiimoilta skypeen ym. juttelemaan jos on tylsää (randomi777@suomi24.fi) mutt muuten toivotan hyvät kesät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikai siinä muu auttais kuin viljellä oma ruokansa tai sitten ryhtyä kunnon metsästäjä-keräilijäksi ja kerätä villivihanneksia ympäri vuoden. Jäisi siinä aikaa varmasti enemmän itselle kuin missään kahdeksastaneeljään maanantaistalauantaihin hommassa. Sit vois tietysti perustaa jonkinlaisen kommuunin, jossa kaikkea ei tarvi tehdä ite ja olis seuraakin :D

      Kyllä nuo on mielenkiintoisia ja harkittavia kaikki vaihtoehtoelämät. Aikaani saa aina vaivata, varsinkin näin mielenkiintoisten asioiden pohjalta! Skype tunnukseni on hautautunut jonnekin entisen läppärin uumeniin, mutta sähköpostina toimii julia.raisanen@hotmail.com :>

      Poista