9/03/2015

matkalla Norjaan

Interreilimuistot tulvivat mieleeni, kun otin yöjunan Tampereelta Rovaniemelle. Yöjunissa on sellaista unisen usvaista taikaa. Ihmiset haukottelee, ummistaa silmänsä, nukkuu hassuissa asennoissa, ympärillä kuulee eri kieliä ja hetken sitä on kotonaan huimaa vauhtia eteenpäin hytkyvässä junassa. Vieressä istuva ranskalainen poika luki Echart Tollea ja meikäläinen mutusteli iltapalaksi raakapatukkaa. Peittelin itseni jättikokoisen huivin sisään päästä varpaisiin ja tunsin oloni koteloituneeksi toukaksi. Yöllä heräsin joka kerta, kun juna pysähtyi. Aamulla olo ei ollut kovin perhosmainen, mutta perillä Rovaniemellä oltiin yhtä kaikki, ja seuraavana seikkailuna oli löytää oikea bussi.
Ja löytyihän se! Seuraavat yksitoista tuntia sitten istuskelin ihastelemassa Lapin helteisiä maisemia jääkylmäksi ilmastoidussa bussissa. Bongailin poroja ja luin Donna Tartin kirjaa Jumalat Juhlivat Öisin. Bussi teki puolen tunnin pysähdyksen Kilpisjärvelle, ja meikäläinen teki pikavisiitin jonkun paidattoman mökkiläisen pihalle (kyseisen mökkiläisen luvalla) ottamaan kuvia ja ihastelemaan järveltä avautuvaa maisemia.
Viimeinen kuva onkin sitten jo Norjan puolelta. Hassua ylittää joku keinotekoinen, näkymätön rajalinja, ja olla kokonaan toisessa maassa. Tulli pysäytti bussin, tutki ja kyseli, ja lopulta poisti yhden matkustajan puutteellisten papereiden vuoksi. Tarkastuksen johdosta olimme tunnin myöhässä aikataulusta mutta ystävällinen bussikuski kuljetti minut, viimeisen bussissa olijan, kiertotietä pysäkille, josta workaway hostini sitten tuli minut poimimaan. Jatketaan siitä seuraavassa merkinnässä.

4 kommenttia:

 1. Oi junamatkailu. ♥ Ja apua nämä kuvat ja jutut eivät nyt yhtään auta tähän vakavanlaatuiseen Lappi-kuumeiluun, en vaan voi käsittää miten olen suomalaisena voinutkin missata Lapissa käymisen! Kovasti toivon, että nyt syksyllä pääsisi piipahtamaan, ei missään vaan ole samanlaisia maisemia kuin siellä. Ja innolla oottelen Norja-reportaaseja! n__n

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietein itsekin! Olis siistiä päästä kunnolla haahuilemaan tuonne. Tykkäisin päästä vaikka vaeltamaan, mutta olen ihan aloittelija siinä hommassa :--D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kyllä :^D Tsippailin siellä muutaman tunnin suuntaansa!

   Poista