4/07/2013

Oi sitä nostalgian määrää kun aloin puolivahingossa kahlaamaan tuota Helena Meripaasin Kisse-sarjaa läpi  viime perjantai-iltana. Kuusi vuotta on sarjan ensimmäisen osan ilmestymisestä ja siten myös ajankohdasta jolloin sen itse olen viimeksi lukenut. Kiitän mielessäni Meripaasia kun laajensi lapsuuteni lempikirjasarjan parhaan ja mielenkiintoisimman sivuhenkilön mielenliikkeet kokonaan omaksi sarjakseen. En ole käsittänyt kuinka paljon olenkaan näistä kirjoista omaan elämääni ammentanut, lieneeköhän osasyy miksi aikoinani aloin haavelemaan siitä konitohtorin urasta? Tuntuu että elämä on välillä ihan yhtä frettiä, mistään ei ota mitään selvää, mielialat poukkoilee ja tulevaisuus häämöttää epävarmana siellä jossain harmaassa kaukaisuudessa. Tahdon jotakin eläinseuraa kun tuntuu että sanat loppuu ihmisten keskellä.

6 kommenttia:

 1. ihana blogi ja jään ihan ehdottomasti seuraamaan ! :)

  http://redheadd.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Oi, tuo Elämäni frettinä on aivan ihanaihanaihana! Häpeäkseni täytyy myöntää, etten noita muita oo vielä lukenut. Mulle sattui hassusti, että löysin tuon kirjan vuosi sitten, juuri kun olin valmistumassa ylioppilaaksi kuten Kissekin ja valmistautumassa yliopiston pääsykokeisiin (tosin eri ala, mutta kuitenkin) ja sitten vieläpä mun elämään tipahti yks maailman ihanimmista ötököistä, Tuhkur-fretti, joka tuli mun naapurilta mun luokse asumaan. Se oli häkellyttävää lukea tota kirjaa tossa tilanteessa!

  Kirjablogiinkin jotain tuosta rustailin! http://kaytannollisiakokeilujakirjojenkanssa.blogspot.fi/2012/07/helena-meripaasi-elamani-frettina.html

  Sulla on ihana blogi! :---)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Olen ihan hukassa noiden tulevaisuudensuunnitelmieni kanssa joten tuo kirja on jotenkin kuin kirjoitettu suoraan minulle. Hahmot ja tapahtumat eivät ole sitä samaa kliseistä nuortenkirjaliibalaabaa vaan ne on niin aitoja, tykkään. Ja tietenkin eläimet tuo tohon kirjaan niin hirmuisesti lisää kiinnostavuutta. Nuo loput kaksikin on lukemisen arvoisia, kannattaa kaivaa ne jostain kirjastosta hetimiten (:

   vitsit kun tuo sun frettis on niin äärettömän suloinen, haluan kanssa tommosen karvapalleron :3

   ja kiitos ♥

   Poista
  2. Niinpä, toi on totta. Oli häkellyttävää lukea tuo ja huomata, että edelleen (vaikka kokee olevansa kypsempi plaaplaaplaa haha) toi kirja iski ihan hirmuisen kovaa! Pitää kyllä lukea noi loputkin! :> Hihi, fretit on tosi avvvv iih, ihania. Mut on niissä puolensakin. On aika väsyttävää, kun tänäänkin Tuhkur tuli aamulla herättämään nuolemalla ja putsaamalla naamaa niskaa käsiä ja se ei vaan jättänyt rauhaan ennen kuin nousin! :--D (Mistä muista kirjoista muuten tykkäät?)

   Poista
  3. Sama oli fiilis :-D Mulle joku söppänä fretti tai vaikka pari ihka omaa koiraa, kiitos ♥ fretti herätyskellona ei kuulosta mitenkään hirveen huonolta miinukselta!

   Mä raahaan kirjastosta kirjoja ihan laidasta laitaan, pienenä tuli kaikki luettua kaikki eläinkirjat ja fantasia/scifikirjat moneen kertaan. Nykyisin luen kyllä melkein mitä vaan, Maggie Stiefvater, John Green, Johanna Sinisalo, Salla Simukka ja Sofi Oksanen ovat varmaan lempparikirjailijoita noiden J.K. Rowlingin ja Suzanne Collinsin lisäksi. Oho tuliipas siitä pitkä listaus johon ei kuitenkaan mahdu läheskään kaikkia tärkeimpiä. Nyt vietän muistaen 20 muuta jotka olisi pitänyt mainita :D

   Poista