12/21/2014

Kallo

Kallo ja Yyteri ovat ehdottomia suosikki paikkojani Porissa. Aina kun saan auton lainaan äidiltä, karautan sinne nauttimaan luonnosta. Jäkälät ja käppyrämännyt, tänään erityisen isoiksi äityneet aallot ja aina ytimiin saakka pistävä merituuli saavat hymyn huulille. Koiraparka tosin ei nauti liukkaista kallioista yhtä paljon kuin minä, raukka on kaupunkikoirana kasvanut.
 Sivuajatuksena: nuo minun kenkäni ovat mitä todennäköisimmin nahkaa. Ostin ne kirpparilta tässä jokin aikaa sitten talvikengiksi. Uutena en nahkaa ostaisi, en nyt tosin paljon muutakaan. Mutta onko itsessään jo nahan tai vaikka villan käyttö kannanotto niiden tuottamisen puolesta? Entäpä jo ennen kasvissyönnin aloittamista hankitut vaatteet ja asusteet? Onko niitä viisasta rahdata kirpputorille vain sen takia, että päättää identifioitua vegaaniksi? En voisi kuvitella elämää ilman isomummini kutomia villasukkia. En myöskään näe luomuhunajan käytössä minkäänlaista ongelmaa (kuten näen esimerkiksi luomumaidon tuotannossa). Näiden ajatusten perusteella en siis ole vegaani, vaikka se lähinnä onkin kuvaillessani ruokalautaseni sisältöä. 
 Kaikenlainen leimojen asettelu onkin aina ollut minulle tarpeetonta, ahdistavaakin. En ole vegaani, en jokin-seksuaali, en herkkä, en hullu, en luova, en hauska, en mikään. Olemiseni on jatkuvassa muutoksen tilassa. Välillä se tuo itseään esille noiden sanojen avulla. Mutta sanatkin ovat vain todellisuuden kuvailua. 
 Kolme yötä enää jouluun. Hassua. Viettäkää ihmiset kiireetön, lämmin ja ihana joulu. Nauttikaa olemisesta ♥

5 kommenttia:

  1. Onko tää se pontso (maikki ja pelottava pontso) jonka kerroit hankkineesi kirppikseltä? Itse olen noista vaatematskuista sitä mieltä, että yksinkertaisesti ei ole mitään ekologisempaa ja kestävämpää kuin luonnonmateriaalit. Muovia en päälleni pistä vaikka se tarkoittaisi sitä että joudun keritsemään lampaan omin pikku kätösin. Nahkatuotteet ovatkin hankalampi juttu, en tiedä kaikkea.

    Ps. uhrasin kännykkäni länsi-porin prisman jumalille ja nyt olen elänyt ilman älypuhelinta kohta jo viikon. Vähän autio olo mutta toisaalta on jotenkin niin paljon enemmän aikaa kun ei koko ajan tarkista puhelinta onko tullut viestejä ja mitäs instagrammissa ja mitäs täällä. Ehkä onkin siunaus ettei minulla ole rahaa uuteen puhelimeen vaan kitkutan tuolla ikivanhalla nokialla. Aattelin vaan jakaa tän sulle. Nähdään joku päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ON! Tai Helsingin Fidasta mä sen kotiutin. Olen suurinpiirteinet asunut tässä viimiset kuukaudet. Nuo kaikki tekokuitupaidat sunmuut on ainakin äärettömän sähköistuviä ja ilmeisesti myös paloherkkiä. Jotkut sanoo että käyttää nahkatuotteita sen vuoksi että nahka on vain lihatuotannosta jäänyttä ylijäämää ja turha sitä on heittää pois. Mutta mulle ainakin nousee kuvat Earthlingsistä mieleen, jossa pieni intialaispoika sotkee paljailla jaloillaan nahkaa isossa kemikaalialtaassa. Okei, jälleen, tähänkin on vaihtoehtoja, ainakin tämä juttu muistui mieleen http://www.kemikaalicocktail.fi/2014/04/maiharit-made-in-tampere/ . Tuollaiset voisin ihan hyvällä omatunnolla hankkia :>

      Noniin! Tein saman silloin aikoinaan onnibussin kanssa ja melkein toivon ettei sitä kapulaa olis löytynyt :D Olen nimittäin huomannut saman. Mutta hyvä tietää etten turhaan Whadappiin laita mitään. Heitä mulle ainakin jokupäivä se lahjakortti töihin, voitais kyllä mennä vaiks kirpparikierrokselle jokupäivä! Katsellaan.

      Poista
  2. Você não pode ser real! Você é linda demais! Você é linda demais para ser real! Puxa vida!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Obrigado mais uma vez ! :D (if that's right. I really have no idea.)

      Poista
    2. Não se preocupe. Você está se saindo muito bem, levando-se em conta que o Português não é a sua língua materna. Está tudo bem. Muito obrigado por responder ao meu comentário.

      Poista