3/25/2015

Uunisurma


Kun puhutaan kuuluisimmista suomalaisista selvittämättömistä rikoksista, nousee Kokemäellä tapahtunut uunisurma usein puheenaiheeksi. Joulun alla vuonna 1960, päivää ennen ilmoitettua ajankohtaa, perheen poika ja tämän ystävä saapuivat kotitalolleen. Pentti Saarinen, perheen isä, käyttäytyi kummallisesti ja kertoi Hilkka Saarisen lähteneen yöllä tämän nukkuessa. Myöhemmin perheen pojan kasvavan epäilyksen seurauksena 27.11.1972 talon uuni purettiin ja sen sisältä löytyi muumioitunut naisihminen, jonka perheen vanhin poika seuraavana päivänä tunnisti äidikseen. Pentti Saarista epäiltiin murhasta, mutta oikeus katsoi että hän ei ollut aiheuttanut vaimonsa kuolemaa. Mies tuomittiin törkeästä pahoinpitelystä kahdeksaksi vuodeksi kuritushuoneeseen ja hänet vapautettiin vuoden istumisen jälkeen. Tämän jälkeen hän palasi asumaan kotiinsa. Muuria ei koskaan muurattu takaisin umpeen, vaan mies eleli talossa sellaisenaan aina kuolemaansa saakka.
 Talo on seissyt ränsistyneenä keskellä Kokemäen Krootilaa aina tähän päivään saakka. Se on melko kuuluisa vierailukohde ja minullakin on jo pitkään ollut aikomuksena käydä uskaltautumassa paikalle. Vihdoin viime lauantaina tartuin autonrattiin ja hurvautin Minnan kanssa paikalle. Vain huomatakseni purkukoneiden ehtineen ennen minua. Paikalla oli kasa lautoja, muutama tuore tupakka-aski ja työkoneiden mutaiset jäljet työmiesten jäljiltä. Talosta oli pystyssä vain uhmaavasti töröttävä takka ja kymmenen metrin päässä sijaitseva huussi. Kasa tiiliä pilkisti raunioiden seasta, Hilkan leposijan viimeiset jäänteet.
Lauantai 19 lokakuuta 1985





 Jos tapaus kiinnostaa, katsokaapa nämä kolme postausta Ghost funfairin sivuilta. Hyytävän hienoja. Yle Areenasata on myös nähtävillä tuore dokumentti, jossa muunmuassa haastatellaan Hilkan ja Pentin poikaa. Dokumentissa on myös muita mielenkiintoisia autiotalokohteita, joten jo senkin takia kannattaa vilkaista!

Lähteenä mikäs muukaan kuin Wikipedia.

9 kommenttia:

  1. Ääää pakko kattoo toi dokumentti tänään :D Kiinnostaa hirveesti kaikki tämmöset! Ja vielä enemmän kaikki selvittämättömän rikokset/katoamiset yms. Olis kyllä kiva käydä itsekin tuolla joskus, mutta ärsyttää toi kun kaikki kiinnostavat mestat aina tuhotaan.

    http://lemondeselonleni.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa! :> Oli mielenkiintoista nähdä asianomaisten kokemuksia tapauksesta. Harmillista mutta ymmärrettävää tuon paikan purkaminen kyllä, varsinkin nyt kun paikka on saanut niin paljon huomiota ja muutenkin alkoi olla niin huonossa kunnossa. Olisi vaan ollut niin kiva ehtiä käymään!

      Poista
    2. Kannattaa! :> Oli mielenkiintoista nähdä asianomaisten kokemuksia tapauksesta. Harmillista mutta ymmärrettävää tuon paikan purkaminen kyllä, varsinkin nyt kun paikka on saanut niin paljon huomiota ja muutenkin alkoi olla niin huonossa kunnossa. Olisi vaan ollut niin kiva ehtiä käymään!

      Poista
  2. Niin Ulvilassa vai Kokemäellä? Sekava postaus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai katsos! Ajatusvirhe, asia nyt korjattu. Kirjoitin kyllä kolmesti varmaan sen Ulvilan, yksi jäi korjaamatta :'D Tähän lienee syynä tuo Ulvilassa tapahtunut aika kuuluisa, tuoreempi murhatapaus.

      Poista
  3. Teksti oli kieltämättä ihan pikkasen vaikealukuista mut kiitti anyways, minäkin ajattelin katsoa tuon dokkarin :) Kuvat oli myös hyviä vaikka talo ei pystyssä enää ollutkaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noniin hyvä että jotakin mieleistä löytyi! ^-^

      Poista
  4. Pelkästään kuvia katsomalla tuli kuumottava olo! Tuntuu että karvat nousi pystöön. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistan kanssa lukeneeni aiheesta joskus keskiyön piemeinä tunteina väristysten saattelemana :D Paikanpäällä käynti oli yllättävän laimeeta, olis ollu varmaan paljon jännempää jos olis talo ollu vielä pystyssä!

      Poista